Acc600: csodaszer, ha a stressz beteggé tesz

Cégvezetőként igen sok stressz éri az embert. Sokat olvasni mostanában arról, hogy a feszültség bomlasztja az egészséget, hogy olyan negatív hatással bír az emberi szervezetre, amely szinte súlyosabban építi le azt, még a sejtek szintjén is, mint akármilyen más behatás, vírusok, bacilusok, egyéb tényezők.

Engem mostanában eléggé sok olyan dolog ért, amelyek kissé feszültté tettek. A cég egyik első embere lopott a közös kasszából, ráadásul úgy, hogy közben a hiányt egy másik kollégára próbálta kenni – szerény véleményem szerint ez a legaljasabb húzás lehet, amit bárki elkövethet. A feleségem egy hónapja eltörte a kezét, elég csúnyán, csak valamiféle különös, egyedi eljárással lehet gyógyítani, szóval városról városra kell vele járni, hogy mégis kezdjenek vele valamit. A cégen belüli viszályok és a magánéletem morzsolódása (hiszen annyit dolgozom, szinte csak akkor találkozom Flórával, amikor szállítom A ponttól B pontig, gyakran otthon sem alszom, hogy bepótoljam a lemaradást, helyrehozzam a hibákat, amiket a hanyag munkatársak generáltak. Ez a rengeteg stressz, amely felhalmozódott bennem, fizikálisan is beteggé tett, szóval a saját bőrömön tapasztaltam, mennyire igaz az első bekezdésben említett tézis.

Egy nap, amikor hajnali kettőkor befeküdtem Flóra mellé az ágyba, ugyanis akkor értem haza a munkából, vert a víz, dideregtem a magas láztól, és borzasztóan rosszul éreztem magam. Csoda volt, hogy egyáltalán haza tudtam vezetni az autót a városközpontból. Flóra a fogcsikorgatásra ébredt, nem hitte el, hogy ezt a szánandó és nyivákolós hangot én adom ki mellette.

acc600Mikor mondtam, hogy beteg vagyok, azonnal felugrott és az otthoni praktikákhoz fordult. Először bebugyolált jól a takaróba, hogy izzadjak egy keveset, míg bedugta a hónaljamhoz a lázmérőt. Azt mondta, maradjak nyugton, addig ő megnyitja a csapot, veszek majd egy jeges fürdőt, mert elég magasnak érzi a bajt.

Miután mindezzel végeztünk, hallotta, hogy gennyes a köhögésem, szóval felbontott nekem egy acc600 nevű pezsgőtablettát is, hogy feloldódjon a váladék a torkomban, enyhüljön a hurutos köhögés, ezáltal a fájdalom. Szerettem Flóra gondoskodását, amellyel felém viszonyult, de jobban szerettem még ennél is az acc600 hatását, azt, amit velem művelt. Szinte azonnal felszakadt a nyákréteg a torkomban, úgy éreztem, szabad vagyok, hogy megint rendesen tudok nyelni, hogy újra kapok levegőt. Flóra a homlokomra tette a kezét, a hűs tenyere nyugtatott meg, az volt az altató, meg a duruzsoló hangja, amivel csitítgatott, pihenjek nyugodtan.

Másnap reggel délben ébredtem (mint megtudtam, feleségem betelefonált a céghez, hogy lebetegedtem, szabadságon vagyok), és már az éjjeliszekrényemen állt az acc600 pezsgőtablettából készült mixem. Már jobban éreztem magam reggel is, mint tegnap éjszaka, bár a torkomon újra összegyűlt kicsit a nyák, az acc600 elfogyasztása után ismét jobb lett a helyzet.

El sem hittem ezt a csodaszert, olyan volt, mintha egy másik dimenzióból küldték volna idegen teremtmények hozzánk, halandó emberi lényekhez, hogy csökkentsék azt a megszámlálhatatlan szenvedést, a kínt, amellyel együtt kell élnünk: hogy élnünk kell…

A betegségem egyre jobb lett, egy kis pihenés és az acc600 csodát tett velem, három nap kényszerpihenő és néhány pezsgőtabletta után újra működőképessé váltam, szerettem volna bemenni dolgozni, de Flóra kikötötte, hogy egy hét szabadság kötelező egy ilyen durva betegség esetében.

Szerinte is a sok feszültségtől sértődött meg az immunrendszerem és gyengült le, meg biztosan attól is, hogy őt túl keveset látom. Mindkét dologgal kapcsolatban igazat adtam neki, hát ilyen ez a világ, ilyen ez az élet, de van, aki nehezebben bírja, mint én…

Mindenesetre az acc600 jó munkát végzett, következő héten már jobb voltam, mint újkoromban.