Ausztriai munkából jeles

Nem olyan régen belefogtam egy új vállalkozásba. Az alapötlet onnan jött, hogy felfigyeltem arra, hogy nagyon sokan mennek külföldre dolgozni. Tudom, nem kellett túlságosan szemfülesnek lennem ahhoz, hogy erre rájöjjek. Egy kis utánaolvasás után azt is észrevettem, hogy a magyarok körében az ausztriai munka áll vezető helyen. Nem is meglepő, hiszen viszonylag közel van és a fizetések jóval meghaladják a magyar átlagot. Mindemellett a tiroli állás is elég keresett honfitársaink körében.

Az ötletem pedig az volt – beismerem, valószínűleg nem nekem pattant ki elsőként a fejemből –, hogy olyan tanfolyamot hozok össze, amely minden téren segíti a kinti munkavállalást. Pontosítok. Először nyelvtanulással kezdenének a jelentkezők, hiszen elengedhetetlen, hogy legalább középfokon beszéljen németül az, aki Ausztriában szeretne dolgozni. A nyelvórákkal párhuzamosan az adott pozíció (pl. felszolgáló) alapszabályait is megtanítanánk. A kurzus második részében pedig teljes körű „felvértezést” adnánk az esetleges buktatókkal, nehézségekkel szemben. Az állásinterjúra való felkészítéstől kezdve az önéletrajz megírásáig, és így tovább.

Megkértem egy barátomat, hogy az ő internetes felületén tartson egy kisebb fajta közvélemény-kutatást arról, hogy megközelítőleg hányan érdeklődnének a tanfolyam iránt. Az eredményeket már izgatottan várom…