Az ausztriai munka –projekt beindult

Úgy tűnik, hogy az ausztriai állások tényleg annyira népszerűek, mint amennyire gondoltam. A felkészítő tanfolyamra előzetesen már legalább százan jelentkeztek, azaz fejezték ki az igényüket egy ilyen képzés iránt. Nyelvtanárunk már van, és egy olyan sráccal is találkoztam, aki sokat dolgozott kinti szállodákban, úgyhogy keni-vágja, kinek mi a feladata, milyen buktatókkal találkozhat az ember, mire kell odafigyelni.

Úgy gondolom, hogy sokkal jobb, ha olyan tanítja és meséli el ezeket a dolgokat, aki tapasztalt és személyes példákat is fel tud hozni. Mindenképpen hitelesebb, mintha én beszélnék ilyen dolgokról, amikor még németül sem beszélek tökéletesen. De mindenkit megnyugtatok, hogy már dolgozom az ügyön, azzal a tanárnővel, aki a csoportokat is fogja tanítani, megegyeztünk, hogy hetente egy-két magánórát veszek tőle. Ártani biztosan nem árt plusz egy nyelvtudás, viszont számomra is még több kapu nyílik ki általa.

Egyedül az engedélyekre kell várnunk, azaz mindent tisztességesen le kell papírozni, hogy ne legyen gond. Soha nem voltam a mismásolás híve, mert inkább fizetek többet, intézek el még két-három papírt, de ülök nyugodtan, tudván, hogy minden jogszerűen megy, minthogy – ha csak tudat alatt is – azon görcsöljek, mikor záródik be egy kiskapu, vagy mikor figyel fel ránk a hatóság.