Az ember két élete

A munkám sok odafigyeléssel jár, valamint időt is igényel, ami az évek során épül, szépül, mint egy családi ház. Az elején még üres, de miután megtöltik emlékekkel, képekkel, személyes tárgyakkal, egyre otthonosabb lesz. Így van ez a kapcsolatépítéssel is. Munkám során eljárok üzleti klubokba, üzleti reggelikre, és olyan cégekkel próbálom felvenni a kapcsolatot, akikkel a későbbiekben akár dolgozni is tudok. Minél több kapcsolatot kötök, és minél inkább növekszik a kapcsolati tőkém, annál több lehetőségem nyílik a sikeres életre. Nagyon fontos szerepet játszik ez életemben, hiszen ez nem csak egy állás, hanem gondolkodásmód is, ami nagy elkötelezettséggel jár.

Azonban van egy ennél is fontosabb elkötelezettségem otthon, ami mindennél fontosabb számomra eme kerek földön, és az a kislányom. Igyekszem minél több időt vele tölteni, és ilyenkor tényleg arra koncentrálunk, amit szeret csinálni.

Egy rajzfilm fogta meg igazán pici lelkét, amit rajongásig szeret, ez lenne a Jégvarázs című mesefilm, amit a jó öreg Walt Disney stúdió készített. A Disney stúdió méltán híres műveiről, minden idők legjobb rajzfilmjei tőlük származnak és generációkat mozgatnak meg velük.

Azért ilyen ismerős számomra ez a rajongás, amit kislányomnál is látok, mert én is ilyen nagy rajongója lehettem anno az Oroszlánkirálynak. Emlékszem, négy vagy öt éves lehettem, amikor megjelent, és az egyik első videokazettám volt. Felelevenítve, hihetetlenül le tudott kötni az a mese. Annyiszor megnéztem otthon, hogy fejből fújtam a szöveget és nem jelentettek gondot a dalok éneklése sem. Ezt sajnos végül már szüleim is elmondhatták magukról, mert akármennyire próbálták kerülni, végül ők is mellettem ülve nézték Mufasa halálát. Apropó, ezt a jelenetet annyiszor visszatekertem, hogy végül elromlott a kazetta és teljesen szakadozott a kép. Majd csak akkor került újra elő, amikor a csordányi gnú már tovább fut, elgázolva Simba apját. Nem volt olyan alkalom, amikor ne gördült volna le egy könnycsepp ezért az arcomon. Volt egy oroszlán plüssöm, ami lényegében egyáltalán nem hasonlított Simbára, de én annak ellenére úgy képzeltem, hogy ő az, és tiszta szívből szerettem. Farsangkor, emlékszem, rávettem anyukámat, hogy oroszlánnak öltözzek be. Ugyan nem volt egy profi munka, mégis örültem neki, hogy végre a „falkához” tartozom.

Tehát volt kitől örökölni ezt a fajta rajongást drága kislányomnak. A Jégvarázs című mesefilmet ő is megnézte már számtalanszor, azonban szerencsére ez nem tud meghibásodni úgy, mint az én videokazettám. Ő is ugyanúgy kívülről tudja a szöveget, a dalszövegeket pedig vele együtt már én is énekelem, főleg ha Legyen hóról van szó – bevallom őszintén, ennek találtam egy igazán jó rockosított verzióját, amit le is mentettem a telefonomra, és gyakran meghallgatom.

Akár szülinapi, karácsonyi vagy húsvéti ajándékról is legyen szó, Jégvarázsos ajándékot mindig szívesen fogadunk, habár Elzás, Annás és Olafos óriás plüssünk is van, valamint mindenféle társasjáték, baba, domino, színező, labda és még sorolhatnám mit nem szereztünk be vagy kapott ajándékba. Persze az ovis szett is Elzás, a kis hátizsákkal és kulaccsal.

Azonban egyik nap bejelentette a pici lány, hogy az oviban farsangot tartanak, így kosztümöt kell találni. Persze tudtam mire gondol, az Elza jelmez nem maradhatott ki. Feleségem megpróbálkozott annak megvarrásával, napokig kereste a YouTube videókat, elszántan kutatta az anyagot, azonban a ruha nem úgy sikerült, ahogy elképzelte. Már nem volt túl sok idő a nagy napig, ezért úgy döntöttem keresgélek az interneten, majd találtam egy olyan webshopot, ahol jelmezeket is árultak.

Több fajta elza jelmez volt található ezen a webshopon, sőt még akár elza hajfonatot is lehetett vásárolni mellé. Az egyik ilyen jelmez, számomra tökéletesen úgy nézett ki, mint ahogy az a mesében is szerepel.

Utánanéztem a szállítási időnek is. Mivel GSL futárszolgálatot használnak, a webshopon úgy szerepelt, hogy 1-3 nap alatt ki is szállítják, ezért időben is voltunk (a terméket egyébként második munkanapon kézhez is kaptuk).

Az ára is igen kedvező volt, ha az anyagot, valamint a belefektetett munkát figyelembe vesszük (főként, ha az nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna).

Megrendeltem a terméket, ezután úgy döntöttem, hogy még egy kicsit szétnéznék az oldalon. Meglepődve konstatáltam, hogy ezen az oldalon az ajándék lehetőségek száma végtelen. Különböző kategóriákon belül is további játék kategóriák vannak, majd ezeket is különböző filterek beállításával le tudjuk szűrni. Ezek a beállítások nagy segítséget nyújtanak a vásárlónak, hogy ne vesszen el e játéktengerben.

Rákerestem további Jégvarázs játékra is a weboldalon, ugyanis leányom születésnapja is közeleg, így nem árt képben lenni, az új menő játékokkal. Már meg is találtuk a megfelelő ajándékot számára, kosárba raktam, hogy a rendelésnél könnyen megtaláljam.

A jelmez, ahogy mondtam már, pár nap alatt megérkezett és abban a pillanatban leányom fel is húzta, pörgött-forgott, táncolt benne, persze a Legyen hó sem maradt ki. Azonban alig bírtuk rá, hogy levegye magáról, végül egy olyan érvvel sikerült meggyőzni, hogy bepiszkolja, aztán nem tud majd az ovis farsangra abba menni. Végül levetette.

Azonban a farsangi időszak a vírusos betegségek legkedveltebb ideje is. Fél ovinak folyt az orra, köhögtek és emellé hőemelkedés is járt, amit drágánk is elkapott, így nem tudott részt venni a farsangi bulin. Nagyon letört volt emiatt, hiába is próbáltuk meg vigasztalni sütivel, családi Jégvarázs nézéssel, semmi sem javított kedvén. Nagyon be szerette volna mutatni társainak, Elza jelmezét, és egy napra annak bőrébe bújni.

Sokat gondolkoztam, mivel tudnám kiengesztelni a lányomat, amikor eszembe jutott egy olyan ötlet, hogy az egyébként is közelgő szülinapját megünnepelhetnénk Jégvarázsos témájú bulival. Sokat hallottam egyébként is arról, hogy mostanság igen felkapott lett a kislányok körében az ilyen „témás” szülinapi zsúr. Felnéztem az internetre, és miután bepötyögtem a varázslatos kulcsszavakat, egy csomó ötlet állt rendelkezésre, annak megszervezéséhez. Miután átnéztem őket egyértelmű volt a válasz, ezt meg kell szervezni. Megmutattam feleségemnek és megbeszéltük, hogy a nagyszülők segítségével sikerül titokban tartani a dolgot. A nagyik azért voltak fontosak, mert szükségünk volt arra, hogy pár órára elvigyék kislányunkat, ameddig mi feldíszítjük a házat.

A szülinap előtti héten, kellékbeszerzésre indultunk felváltva feleségemmel, amihez valóban egy egész hét szükséges volt. Értesítettük az ovis szülőket a szülinapi buliról, azonban megkértük őket, hogy tartsák azt titokban, hiszen így lesz csak igazán nagy a meglepetés.

A már kiválasztott ajándékot megrendeltük az webshopról. Mivel a múltkori szállítás is gyorsan megérkezett, nem kételkedtünk abban hogy ez most is így lenne. Nem kellett csalódnunk, ugyanis napokon belül megérkezett a futárszolgálat kislányunk ajándékával.

A nagy napon gondosan becsomagoltuk az Elza jelmezt, és megkértük a nagyikat, hogy mielőtt visszaérnének, vegyék rá a leányunkat, hogy azt felhúzza (nem azért, mert annyira szükség lett volna unszolásra).

Miután elmentek, nekiálltunk a nagy munkának. Először is a dekorációval kezdtünk. A fehér függönyre világoskék hópihéket vágtunk ki papírból, majd azokat felakasztottuk. Az asztalokat pedig pont fordítva- kék futót raktunk, majd fehér hópelyheket helyeztünk rá. A kanapét is kék árnyalatú takaróval takartuk le, majd kihoztuk a három nagy Jégvarázs plüsst és rátettük. A társasjátékokat is előkészítettük, persze csakis a mesefilm témájában, ezen kívül pedig vettünk fehér és kék krétát, amire a nagy táblára lehetett rajzolni, amit kislányunk szobájából kihoztunk. Vettünk nagyobb szemű gyöngyöket, amik a gyémántra és a jégre emlékeztettek, így gyöngyöt is fűzhet abból, akár magának, akár a babájának. A tortát megrendeltük, nem akartunk úgy járni, mint a ruha első verziójával, és be kell ismernem nagyon mutatós lett, szinte sajnálom megvágni. Azonban mi is alkottunk pár harapnivalót, méghozzá Olaf formájú pizzát. A papírpoharak, tányérok természetesen ugyancsak témába vágtak. Amikor minden elkészült hívtuk a nagyszülőket, hogy hamarosan jöhetnek, a kis Elzánkkal, addigra pedig a barátai nagy része is megérkeztek.

Amikor megérkezett, óriási örömmel futott oda hozzánk, és csodálkozva kérdezte, hogy mi történik, csak nem az ő születésnapjára jöttek. Mi pedig biztosítottuk róla, hogy bizony csak miatta jöttek, ugyanis úgy hallották, hogy most ünnepeli a Hókirálynő a szülinapját. Ez így is volt. Kis barátnői el voltak ragadtatva ruhájától, ő pedig büszkén viselte az Elza jelmezt. Egyik majd a másik oldalra perdült benne, mint egy igazi kis hercegnő. Ezután elkapta Jégvarázsos ajándékát is, illően a buli témájához, és persze rajongása tárgyához. A csomagnak hihetetlenül megörült, hetekig nem is játszott mással csak az új játékával.

Mai napig sokszor emlegeti azt a napot, és én boldog vagyok emiatt, hiszen sikerült örömet szereznem életem értelmének, a kislányomnak.