Az otthoni munka pörgetett fel minket

Kezdőként, amikor még csak tanultam, hogy hogyan kell okosan üzletelni, tárgyalni, céget vezetni, dolgoztam egy diákszövetkezetnél. Nagyon jó fej csapat jött össze, természetesen csupa fiatal. És akkor beláttam, hogy ez a piac is állandóan pörög, hiszen a diákmunka soha nem megy ki a divatból.

Több száz, vagy akár több ezer diákkal volt kapcsolata a cégnek, úgyhogy soha nem fogytunk ki a munkaerőből. Emlékszem, mikor már lehetőség volt internetes munka elvállalására is, majdnem megkétszereződött a tagjaink száma. Bár összekötöttük egy erős kampánnyal, úgyhogy biztosan annak is köszönhető volt a nagy érdeklődés.

Pár év után otthagytam a céget, de semmiféle ellentét vagy harag nem maradt bennünk, és nem is az volt az oka annak, hogy eljöttem. Csupán azt éreztem, hogy váltanom kell, tovább kell lépnem. Sikerült is bekerülnöm egy szintén nagyon pörgős és sikeres csapatba, ahol újfent nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A főnökömnek az volt az elve, hogy mindenkit hagy a maga útján járni – természetesen bizonyos keretek között –, és ha hibázol, akkor azt neked is kell kijavítanod. Nem ordibált, nem rúgott ki senkit azért, mert elrontott valamit. Azért igen, ha rosszul végezte a munkáját, de a kettő nem ugyanaz. És itt tanultam meg én is, hogy hibázni nem bűn, amíg nem szándékosan követed el a baklövést, és mindent megteszel, hogy kijavítsd a botlásodat.