Az üzletember legfontosabb kiegészítője

Van egy nagyon fontos dolog, ha az üzleteléssel és kapcsolat építéssel kapcsolatban, amiről igen kevés szó esik. A rengeteg információ mellett általában magától érthetődnek veszik, és elsiklanak felette. Pedig, ahogy mondani szokták, megérne egy misét. Ez pedig az üzletember megjelenése.

Miért olyan fontos a megjelenés?

Amikor kapcsolatot építünk, mindenki meg fog ítélni minket, és ha tetszik, ha nem, elsősorban a külsőnk alapján. Az első benyomást leginkább az arcunk, a ruházatunk és a megjelenésünk fogja befolyásolni. Márpedig sarkalatos pont, hogy az első benyomás pozitív legyen, mert nagy sok mindent fog meghatározni. Első pillantásra eldöntjük, hogy ki a szimpatikus, és ki nem az. És onnantól ez alapján kezeljük embertársainkat.

Miután megalkották rólunk a véleményt, azt onnantól nagyon nehéz megváltoztatni, és rengeteg energiába is kerül. Nekünk pedig nincs erre időnk. Ezért nagyon fontos, hogy már az elején se hibázzunk, hiszen azzal csak a saját dolgunkat nehezítjük.

És bizony velünk is ez történik, hiába van szó üzletről. A partnereinket nem fogjuk tudni meggyőzni a legelőnyösebb ajánlatokkal sem, amíg nem bíznak bennünk, vagy csak szimplán ellenszenvet éreznek irántunk. Tehát minden termékünkről már az előtt eldől hogy el tudjuk adni vagy sem, hogy megszólalnánk.

Mit tehetünk a jó benyomásért?

Figyeljünk a gesztusainkra! A testbeszédünk rengeteg mindent elárul rólunk. A kommunikáció 90%a nem a szavainkban történik, ezért figyelnünk kell arra, hogy minden más csatornán is pozitív üzeneteket sugározzunk. Például, az egyenes tartás és a szemkontaktus magabiztosságot tükröz.

Ezen kívül fontos a határozott, de nem túl erős kézfogás. A tárgyaló partnerünk kezét szorongatni ugyanannyira nem jó ötlet, mint csak hanyagul odanyújtani a kezünket. Gyakoroljunk! Próbáljuk meg megtalálni az arany középutat.

A nyitott testtartás is igen fontos. Szóval semmi keresztbe tett kar vagy előre görnyedés! De ne is terpeszkedjünk nagyon, hiszen az is ellenszenvet válthat ki.

De ez nem jelenti azt, hogy a beszédstílusunk és a modorunk nem lenne szempont! A kedvesség és az udvariasság alapelvek kell hogy legyenek. Ugyanakkor nem beszéljünk terjengősen, szorítkozzunk a lényegre.

A megjelenés

Figyeljünk arra, hogy ápolt legyen a hajunk és a körmünk! Az ápolatlan külső hatására kevésbé fogunk kompetensnek és megbízhatónak tűnni. Pedig pont az a célunk, hogy ügyfelünk bízzon bennünk és abban, hogy értjük azt amit csinálunk.

Az öltönnyel ugyanez a helyzet. Ha nem vagyunk makulátlan ruhában, az elősegíti a negatív kép kialakulását, amit ugye szeretnénk elkerülni. Mindenki összeszedett emberekkel akar üzleti viszonyt kötni. Olyanokkal, akik pontosan érzik az eset súlyát, és meg is adják a kellő tiszteletet mind viselkedésükkel, mind öltözékükkel.

Fontos a tiszta és jó minőségű cipő, mert ez is sokat elárul a gazdájáról. Ajánlott, hogy az övünkhöz illő modellt válasszunk. Még véletlenül se jelenjünk meg sportos vagy lazább cipőben! Hiába, itt a kényelem másodlagos szemponttá válik.

Az aktatáska

És most jutottunk el megjelenésünk talán egyik legfontosabb darabjához. Ez pedig a bőr aktatáska. Nagyon nagy hangsúly  van az igényesen megválasztott táskán. Mert ez kiemelt szerepet fog játszani üzleteink során, hiszen ebben tartunk minden iratot és nyomtatványt. Amikor elővesszük és elkezdünk benne kotorászni, minden szem rászegeződik majd.

Nagyon fontos az aktatáska anyaga. Ne válasszunk alacsony minőségű műbőr táskákat. Az igazi bőr aktatáska a nekünk való, és higgyük el, nem érdemes ezen spórolni, mindenképpen megéri majd az árát. Mert egyből látszik minden másolaton vagy olcsóbb modellen, hogy garasoskodtunk a kiválasztásakor, ami, valljuk be, nem egy pozitív üzenet a leendő üzleti partnereink felé.

Többféle bőr típusból válogathatunk, az olasz marhabőrtől kezdve a pull-up marhabőrön keresztül, a selyemfényű bőrig. találjuk meg a stílusunknak leginkább megfelelőt!

A márka a következő a listán, amire figyelnünk kell. Itt is ugyanaz a fő szempont, mint a táska anyagának megválasztásakor. A legjobb megjelenés érdekében, a legjobbra kell törekednünk. Nem adhatunk alább.

Mivel a bőr aktatáska nem csak divatos kiegészítő, hanem funkcionális eszköz is, ezért arra is figyelnünk kell a táska kiválasztásakor, hogy az milyen méretű, és milyen funkciókkal bír. Vannak modellek, amelyek egy rekeszesek, másokban 2 vagy több rekesz is található. Gondoljuk végig, hogy mennyi iratot kell magunkkal szállítanunk! Aztán azt is nézzük meg, hogy hány oldalzseb, tolltartó, stb van, és hogy nekünk hányra lenne szükségünk. Mindig törekedjünk a praktikusságra! Ez nagyban segítheti a munkánkat.

Aztán arra is figyeljünk, hogy a táska színe illeszkedjen a többi ruhadarabunkhoz. A legjobb ezért fekete aktatáskát választani, hiszen az a legalapabb, és mindenhez megy.

Hol találjuk meg a nekünk való aktatáskát?

Szeretnék ajánlani egy nagyon praktikus weboldalt, ahol kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelő bőr aktatáskát. Nekem nagyon tetszett, és megkönnyítette az életem a tőlük vásárolt táska. Hatalmas a választék, tehát keresgélhetünk, míg meg nem találjuk a tökéletes választást.

A rengeteg táska között lehet szűrőket alkalmazni szín, méret, bőr típus, márka és funkciók szerint. Ez nagyon egyszerűvé teszi a vásárlást, hiszen célzottabban tudunk válogatni, amivel időt spórolunk meg.

Ha 10.000 forint felett vásárolunk, ingyenes lesz a szállítás. A GLS futár szolgálat fogja kihozni a rendelésünket, ami jó hír, hiszen ők egy megbízható cég. Amikor csak tehetem úgy rendelek hogy ők szállítsanak.

Ha megrendeltük a csomagot, de mégsem tetszik amit kaptunk, más funkciókat vártunk volna, vagy csak a méret nem passzol, 30 napig visszaküldhetjük a terméket. Sőt, van egy bagbox csomagcserek programjuk, aminek az a lényege, hogy nem kell a visszapostázással bajlódnunk, elintéznek helyettünk mindent.  Futárt küldenek, aminek segítségével gyorsan és egyszerűen visszaküldhetjük a csomagot. Sőt, ha 30.000 forint felett vásároltunk, még pluszban fizetnünk sem kell! Aztán kicserélhetjük a táskát egy másikra, sőt, arra is van lehetőség, hogy visszatérítést kapjunk.

Nekem nagyon bevált az a webshop, teljesen elégedett vagyok mind a termékkel, mind a szolgáltatásokkal. Egyáltalán nem bántam meg, hogy tőlük vásároltam. Melegen ajánlom minden kollégának, hogy nézzen szét itt, nem fogja megbánni.

Végszó

Tehát nem szabad félvállról venni a kinézetünket, hiszen sokkal nagyobb hangsúly van rajta, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Megéri energiát fektetni abba, hogy makulátlanul jelenjünk meg, mert ez is elősegíti üzletünk sikerességét.

A megfelelő ápoltság és ruházat mellett nagyon fontos a megfelelő bőr aktatáska, amit aprólékosan és körültekintően kell megválasztanunk. Ebben segítségünkre lesz az internet, és a fentebb említett weboldal.

Remélem tudtam hasznos információkkal szolgálni, és mindenki fontolóra veszi a tanácsaimat. Higgyétek el, a sok év tapasztalat szólt belőlem, és szerettem volna átadni a tudásom. Sok sikert és sikeres üzleti életet kívánok minden kedves olvasómnak!