Flottakezelés, ahogyan a profik csinálják

Egyik alkalommal, mikor külföldön jártam egy konferencián, szóba elegyedtem egy angol üzletemberrel, aki igen sikeres, mégpedig a flottakezelés területén. Akkoriban még nem nagyon értettem, hogyan működik a céges autók menedzselésének ez a rendszere. Érdeklődésemet olyannyira értékelte, hogy meghívott a cégéhez két hétre, egy amolyan „tanulmányútra”. Az ajánlata nagyon meglepett, de természetesen örültem neki.

Kedvesen felajánlotta, hogy van egy éppen üresen álló ingatlana, amelyet az ott tartózkodásom alatt rendelkezésemre bocsát. Ráadásul kint létem alatt nem csak a flottakezelésről, hanem a vállalati működésről is sokat tanultam. Megfigyeltem, hogy egészen másképpen működik az angoloknál egy vállalat, mint nálunk. Nem is feltétlenül a felépítésére gondolok, hanem a munkamorálra, a vezetők és a beosztottak kapcsolatára, és sok egyéb másra. Ott például teljesen megszokott – volt már akkor is –, hogy a fizetés kiegészítéseként különböző juttatásokat kapnak az emberek. De itt nem ételutalványról volt szó, hanem fogorvosi ellátásról, masszázsról, utazásról. Ki mit választott, és mennyit „érdemelt meg” teljesítménye alapján.

Azt pedig elhihetitek nekem, hogy ez nem csupán pénzkidobás volt a vállalatok részéről, hanem okos előrelátás. Hiszen senki sem teljesít jobban egy elégedett és boldog dolgozónál.