Ha az üzletember házasember, akkor elektromos fűtés kell a fürdőszobába

Hétfő reggel fáradtan léptem be a munkahelyem ajtaján. Ledobtam a táskámat az irodámban, és karikás szemekkel próbálva tájékozódni, azonnal a konyha, azon belül is a kávégép felé vettem az irányt.

János jót röhögött, amint meglátott – mire valók a jóbarátok? Majd faggatni kezdett a felújításról, hol állunk, hogy állunk.

Hát, kezdtem bele, ott, hogy az asszony kitalálta, hogy az eredeti terv helyett, hogy csak nappaliba csináltatunk elektromos padlófűtést, kiegészítésnek, csináltassunk inkább mindenhova, konyha, háló, fürdő… Ki hallott már ilyet? Elektromos fűtés fürdőszobába? Persze, igaz, ő órákat képes eltölteni a kádban (már bánom, hogy nem zuhanyzót szereltettem be), és szeretné, ha fürdés után meleg lenne a padló a talpa alatt, hogy ne fázzon… Próbálkoztam mindennel: szőnyeg, mamusz, nem segített. Úgyhogy tervezhetjük újra az egész projektet.

Egyet se félj, mondta János. Mutatok egy oldalt, egy céget, ahol minden kérdésedre választ kapsz, még talán arra is, miért jó elektromos fűtés a fürdőszobába.

Ebédszünetben megnéztem a honlapot, amit János javasolt, és boldogan lubickoltam az információk tengerében. Nem kell felverni a fürdőben a burkolatot! Szerencsére elég magas a küszöb, olcsóbb megoldás, ha a meglévő járólapra telepítenek fűtőszőnyeget, és arra új burkolatot. Ezenkívül örömmel olvasta, hogy ez a rendszer energiatakarékosabb a radiátornál, és hogy a falak, valamint a mennyezet is fűthető ezekkel a fűtőszálakkal. És nem igényelnek ellenőrzést, karbantartást sem.

Kértem a honlapon árajánlatot, egy napon belül megérkezik az előzetes. Kíváncsian várom, mennyit kell spórolnunk ahhoz, hogy meglegyen, de magával ragadott az ötlet!