Így kerülhetsz fel te is az ügyféllistámra

Az üzleti életben elengedhetetlenek a jó kapcsolatok. Hála a jó égnek, én rendelkezem jó pár remek kapcsolattal. Illetve ez nem is az cég munkája, csakis az én állhatatos és kitartóan előremutató munkámnak köszönhető, hogy csakis kiváló ismeretségeket szerzek saját magamnak és üzletfeleimnek is.

Hogy ennek mi a haszna?

Szerintem, ezt nem kell sokáig sorolnom. Röviden, ha én kipróbált és kitűnő cégeket tanácsolok a partnereimnek az üzleti élet minden területén, akkor én is csak is ilyen viszonyokat kapok vissza. Ha olyan intézménnyel kapcsolatban kapok tanácsot, akik nem felelnek meg az elvárásoknak, rövid úton megszakítom azt a kapcsolatot.

Ez tehát a szigorú módszere annak, hogy tökéletes és hosszú távon is gyümölcsöző kapcsolati tőkével rendelkezhess.

Ennek a precíz hálózatnak köszönhetően ismertem meg a RackingLog munkáját is, akiktől salgó állványokat rendeltem az egyik üzleti partnerem számára. Ez a partnerem a ruhaiparban dolgozik, elég elismert a szakmájában, ezért a neve nem publikus, nevezzük az egyszerűség kedvéért Jocónak.

Jocó az elmúlt évek során sok mindennel kapcsolatban kérte a segítségemet, így elég sok üzletet kötöttem már neki, tudja, hogy megbízhat bennem. Manapság a divat átment nagyon minimalista stílusba, mind az üzleti életben, mind a kirakatokban. Jocónak sima és gördülékeny munkára volt szüksége és olyan tároló egységekre, amelyek kellően praktikusak, akár a raktárban maradnak, akár a vevők elé kerülnek.

Kellet hely a kiegészítőknek, a cipőknek, csizmáknak, az akasztós ruháknak, az összehajtott ruháknak. Fontos volt, hogy szellős legyen és kompakt. Könnyen elérhető. De szüksége volt az anyagok tárolásához is alkalmas polcokra, ahol a nagy guriga textilt tárolhatta, vagy a különböző eszközöket különböző méretű dobozokban.

Körülnéztem az ügyféllistámban és találtam valakit, akinek lehet ismerete ilyesmiben, tőle kaptam meg a RackingLog elérhetőségét. Nekem csak paramétereim voltak Jocó kívánalmairól, de a tárolásról semmiféle tudásom nem volt, viszont nem is vágytam rá, hogy elmerüljek a témában. Egyszerű és gyors munkára volt szükségünk.

Szerencsére polcrendszereket árusító cég munkatársaival nagyon könnyen és gyorsan ment a tárgyalás. Rekord sebesség alatt mérték fel az igényeimet és rövid beszámolóm alapján megállapították, hogy amire szükségem van az a salgó állvány lesz. Elfogadtam az ítéletüket.

Tudni kell, hogy én csak közvetítőként vettem részt a folyamatban, de ez egyáltalán nem zavarta össze őket. Én elküldtem nekik az adatokat a helyiségekről, ahova az állványok kellenek és termékek listáját, amiket tárolni szeretnének rajtuk. Az árajánlatot és a tervezeteket az üzletfelemnek küldték el, aki elfogadta azt.

Később azért én is jelen voltam a salgó állványok leszállításánál, hogy biztos legyek benne, valóban minőségi terméket hoztak. Nem vagyok az a lelkesedő típus, de Jocó új üzlete extrém vagányan nézett ki az új berendezéssel. A gyártó nagyon átgondolt állványszerkezeteket készített és küldött el, a munkájuk abszolút mértékben meghaladta a professzionális szintet. Jocó tehát megnyerte a környék legmenőbb üzletét, én pedig újabb ajánlható névjegykártyával bővítettem a kapcsolati tárházamat.