Ikrekkel sétálni

A férjem biztosítási ügynök és cégekhez jár ki szerződéseket kötni. Óriási kapcsolati tőkére tett szert az idők folyamán. Ezeket az ismeretségeket folyamatosan ápolni kell és ez rengeteg időt igényel. Amíg ő az ügyfeleivel foglalkozik, addig én a babáimmal, merthogy kiderült, ketten laknak odabent. Ez külön figyelmet érdemel, mert bármikor történhet valami, például az egyikőjük rosszul fordul és megnyomja a másikat. Persze természetesen nemcsak az egészségüket kell szem előtt tartani, hanem érkezésükre minden szükséges dolgot elő kell teremteni. Férjem elfoglaltsága miatt apródonként bevásároltam a babák ruháit, megrendeltem az ágyaikat, a bútoraikat, már csak a babakocsi van hátra. Párom egyik ügyfele ajánlotta a babakocsik.hu webáruházat. Teljesen véletlenül a barátnőm is most fog szülni, már meg se lepődtünk, velünk egész életünkben mindig hasonló dolgok történtek. Így aztán átmentem hozzájuk és együtt megnéztük az oldalt. Mit ad Isten, persze ő is ikreket vár, nem volt nehéz megtalálni a testvér babakocsikat.

Én egy fekete pöttyös babakocsit szerettem volna és az ajánlott webáruházban teljesült a kívánságom. Nagy kedvencem az ’50-es évekbeli retro stílus egy kis modernnel fűszerezve. Ennek felelt meg a találatom is. A multifunkciós testvér babakocsi a hagyományos babakocsiknak megfelelő felszereltséggel és technológiával rendelkezik, van benne két darab mózeskosár, két autós babahordozó és két sport ülőrész. Az autós babahordozók könnyen rögzíthetők egy adapter segítségével az autóban (a férjem legalább tudta miről van szó). A kosarak és a hordozók egyedi módon két irányba is állíthatók, ennek igazán két pici gyerek mellett veszi hasznát az anyuka, el se merem képzelni, hány felé kell figyelnem, ha nem a babakocsiban ülnek majd a gyerekek. Az ülésben a babák ötpontos biztonsági övvel védhetők meg a kicsúszás ellen, ilyen biztonsági rendszer legközelebb az autóversenyzőknél fordul elő. Az ülésmagasság és a tolókar magassága is állítható, könnyítve ezzel szülőcserénél a babakocsi használatát. Első forgó kerekek és fékezhető hátsókerekek segítik a biztonságos közlekedést, illetve lengéscsillapítók biztosítják a gyerekek zavartalan pihenését. Az impregnált huzat védi az esőtől, a kupola pedig a széltől az ikreket, sőt a szelet sem hagyja besüvíteni a kocsin belülre, illetve a káros sugarak sem betegíthetik meg a gyerekeket köszönhetően a kupola állíthatóságának. A belső borítás levehető, puha, mosható anyag, amely megvédi a gyerekeket a káros mikroorganizmusoktól, ugyanakkor gondoskodik a megfelelő hőmérséklet fenntartásáról télen és nyáron egyaránt. A szellőztető ablakok garantálják a levegő szelíd áramlását. Az ülések alatti nagy bevásárlókosár lehetőséget nyújt arra, hogy amikor a barátnőmmel ketten indulunk vásárolni, akkor is legyen hová tenni a cuccokat, vagy éppen, ha a játszótérre vezet utunk bennünket. A babatáska pont akkora, hogy kényelmesen elfér benne az ikrek legszükségesebb holmija. A testvér babakocsi kialakításának köszönhetően minden nehézség nélkül elfér még a szűk járdán is, ennek ellenére a picik komfortosan elférnek benne, a kényelmet nemcsak a tágas belső tér, hanem a gerincet védő matrackialakítás is elősegíti. Emellett az összecsukás és a mozgatás sem jelent gondot, hiszen méretéhez képest pehelysúlyú és könnyen szétszedhető még egy 50 kilós anyukának is. Miután megismertük a babakocsi minden tulajdonságát, meglepetéssel tapasztaltam, hogy jó minőséget kaphatunk jó áron. Ahhoz képest, hogy mennyi mindennel ellátott és mennyire stílusos, egyáltalán nem találtuk drágának.

Miután hosszas nézelődéssel a weblapon minden specifikációról tudomást szereztünk, nem maradt más hátra, mint a férjekkel való megbeszélés. Én azért előbb felhívtam anyukámat is, hogy biztosan jó döntést hoztam-e. Azt mondta, bármennyi pénzt megadott volna egy ilyen babakocsiért, amikor én születtem az ikertesómmal. Ez már úgy látszik, családi hagyomány nálunk. Azután, hogy anyukám így megnyugtatott, haza siettem, hogy mikorra a férjem megérkezik, legyen a vacsora mellé egy bemutatóm az általam megvásárolni kívánt testvér babakocsiról. Nagy sikert arattam a pöttyöskéimmel és a vacsorát félrerakva meg is rendeltük. Férjem azon töprengett, hogyan lehetne biztosítást kötni a most megrendelt babakocsira, hiszen annyi mindent tudnak és olyan szépek. Egy héten belül megérkezett a szállítmány. A babák érkezéséig nem maradt más dolgunk, csak reménykedni és izgulni, hogy minden rendben legyen. Barátnőmék is még aznap megrendelték a babakocsit, így ők is hátra dőlve várhatták az ikreket.

Néhány hét múlva boldogan sétáltunk együtt a négy picivel a két testvér babakocsiban. Amennyire tetszett a babakocsi a megrendeléskor, most éppolyannyira vagyok megelégedve vele és szerintem az ikrek is, mert mikor belerakom őket a saját kis hordozójukba egyből elhallgatnak, ha előtte sírtak is és a kényelemben el is szundítanak. Ennek a babakocsinak hála nem jelent gondot odafigyelni a két kicsire.