Mixertanfolyam bárkinek, aki szeretné

Van egy kollégám, már talán barátomnak is nevezhetném, olyan jóban vagyunk, és olyan régen dolgozunk együtt. Szóval most belekezdett egy új vállalkozásba. Összehozott egy mixersulit, ahol barista tanfolyamokat és mixer képzéseket is tartanak. Már nem emlékszem milyen apropóból, de megismert két mixert, akikről beszélgetéseik során kiderült, hogy nagyon szívesen csinálnának egy kicsit mást is a bártenderkedés mellett. Barátom pedig meghívta őket, hogy tartsanak tanfolyamokat az érdeklődőknek.

Az iskola választéka nagyon jó – legalábbis szerintem –, mert mindenkire gondoltak. Az egészen kezdőknek is ajánlanak mixertanfolyamot, de az „öreg rókák” is jelentkezhetnek, ha meg akarják ismerni a legújabb koktéltrendeket. Így pedig egy nagyon széles réteget tudnak megszólítani.

Gondolkoztam, hogy én is veszek egy-két órát náluk, mert kifejezetten szeretem az igényes és finom koktélokat. Annál pedig nem lehet jobb érzés, mintha a saját keverékedet szürcsölöd a barátok társaságában. Szóval megfontolandó, hogy én is megtanuljam a koktélkeverés csínját-bínját. Barátom úgyis azt mondta, hogy akarnak egy „teszt-tanfolyamot” indítani. Ismerősöknek ajánlanák fel a lehetőséget, hogy részt vegyenek egy pár napos alaptanfolyamon csupán az anyagárat befizetve. Így le tudnák tesztelni, hogy mennyi alapanyagra van szükségük, a két mixer srác hogy funkcionál tanárként, elég-e a hely, stb. Amennyiben tényleg megtartják ezt a néhány próbaórát, jelentkezni fogok.