Ne feledkezz meg az autód és a saját biztonságodról! Használj Mannol motorolajat!

Üzletemberként elengedhetetlen, hogy mindig mobilis legyek, hogy oda tudja utazni, hova éppen hívnak, vagy ahová én érzem a késztetést, hogy el kell mennem, mert még lehet a dologból valami. Mindehhez nem csak egy jó autó szükséges, hanem annak a rendszeres karbantartása is. A megfelelő működés érdekében én mindig a mannol termékeket alkalmazom.

Ha nem figyelünk oda autónk ápolására, karbantartására, arra, hogy az „egészséges” legyen, akkor bizony meggyűlhet a bajunk vele, ráadásul lehet, hogy pont akkor következik be a baj, amikor egyáltalán nem is számítanánk rá. Pontosan ez történt az egyik kollégámmal is. Nagyon jó munkaerő, azonban igen-igen szeleburdi ember. A múlt héten, amikor egy szervezethez készült tárgyalásra, hogy új kapcsolatot építsen ki a két cég között út közben lerobbant és nekem kellett utána mennem. Azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy mégis mi történhetett vele, egyszerű püfögött az autó és egyszer csak leállt. Isteni szerencse, hogy éppen akkor nem járt senki az autópályán, különben lehet, hogy neki mennek, aminek el sem akarom képzelni, hogy mi lett volna a következménye. Elmentem utána, kihívtuk az autómentőket és együtt mentünk a tárgyalásra. Igaz késtünk másfél órát, de mivel előtte szóltunk és elmeséltük, hogy mi történt megértőek voltak és végül az üzletet is sikerült nyélbe ütni. Majs a szervizben mondták neki, hogy elkopott a motor. A kollegám nem értette, hogy történhetett ez, mire én megkérdeztem, hogy használ ő rendszeresen motorolajat? Kiderült, hogy már több, mint egy fél éve nem, mivel eddig értelmetlennek találta. Mondta, hogy egy időben használt, de az a márka neki egyáltalán nem jött be. De ahelyett, hogy keresett volna valami mást, inkább kitalálta, hogy egyáltalán nem fog olajt használni. Nem értem, hogy lehet valaki ilyen felelőtlen. De hát megtörténik, gondoltam, hogy megtanítom neki, honnan és mit kell rendelni. Meg természetesen a lelkére kötöm azt is, hogy attól még, hogy megveszi, ne felejtse el használni is, mivel csak akkor lesz hatékony. Így bemutattam neki az olaj webshop-ot, és azon belül a mannol termékeket. Mondtam, hogy én még sosem csalódtam bennük, ezeket használom a kocsimhoz és más eszközökhöz is, amelyek megkívánják ezt. Ezzel ott hagytam, hadd nézegesse. Rá pár órára jött is és mondta, hogy már meg is rendelte magának az universal-t, mivel az egyaránt jó lesz a céges és a saját kocsijába is. Megköszönte, hogy megmutattam neki ezt a weboladt, mondta, hogy nagyon könnyen eligazodott rajta, amint szólnak neki, elmegy és személyesen átveszi a terméket, ugyanis erre is van lehetőség. Szerinte az árak is nagyon jók itt, ami szerintem is igaz és végre belátja, hogy érdemes erre is szánni egy kis figyelmet, illetve pénzt, mivel sokkal jobb megelőzni a bajt, mint kivárni, hogy még egyszer egy hasonló eset forduljon vele elő. Amúgy is, a javíttatás sokkal többe kerül, mint rendszeresen motorolajat vásárolni.

Azóta már meg is érkezett a rendelt termék és nagyon meg van vele elégedve. Mondta, hogy ezen látszik, hogy tényleg minőségi termék nem, mint az, amit az előtt használ, aztán nem használt. Majd később a fejemhez vágta, hogy látszik, hogy üzletember vagyok, egy-kettő rá tudtam beszélni erre az úgynevezett üzletre. Úgy látszik, már a véremben van. Azt viszont tudom nagyon jól, hogy nem a levegőbe beszélek, és nem fogok senkit olyanra rábeszélni, amiről nem vagyok meggyőződve száz százalékosan, hogy az jó neki és arra szüksége van.

Most már csak abban bízok, hogy a kollegám használni is fogja a megvásárolt terméket, és nem feledkezik meg ismét róla. Habár szerintem ez egy elég jó lecke volt a számára.